Възстановяваща и зареждаща терапия

Анти-стрес терапии

Продължителност

Цена

90 минути

80 лв.

Ободряващ бленд от етерични масла ще съживи цялото Ви същество. Тялото Ви ще бъде обвито с топла глина, в резултат на което минералните вещества нежно ще почистят кожата и стимулират клетъчното обновяване. Тази терапия ще Ви дари с по-гладка, хидратирана и сияйна кожа. Идеална за хора, които имат нужда от повишаване на общия тонус!

(Ексфолиране на тялото, Арома масаж, Глинена маска за тяло, Масаж на скалп, Хидратиране с лосион за тяло)

Терапия за коса и скалп

Продължителност

Цена

30 минути

50 лв.

Преживяване, по време на което сте обгрижени с релаксиращ и премахващ стреса масаж на скалпа.

Стимулиращият тоник, балсамовото масло и интензивната маска ще направят косата Ви мека, копринено гладка и блестяща!

Можете да комбинирате тази 30-минутна терапия с всяка друга процедура – масаж на тяло, терапия за лице, сауна или парна баня.

Стягаща и хидратираща терапия

Продължителност

Цена

90 минути

80 лв.

Прекрасна, подхранваща и стягаща процедура, при която активните съставки и лечебни билки са смесени с базова маска от алое. Оставете се да бъдете отнесени надалеч, докато сте обвити в топло одеало. Кожата Ви се разкрива с по-стегната и гладка текстура и равномерен сияен тен!

(Ексфолиране на тялото, Арома масаж, Стягаща гел-маска за тяло, Масаж на скалп, Хидратиране с  лосион за тяло)

Терапия за подобряване на кръвообращението

Продължителност

Цена

45 минути

50 лв.

Терапия, което ободрява ходилата и краката като комбинира мануален лимфен дренаж с натурален етеричен бленд за облекчаване на мускулните болки. Следва обвиване с повишаващ микроциркулацията гел и нанасяне на луксозен лосион за крака. Перфектен спа ритуал за отпускане и възстановяване на тежки и уморени крака!

Калолечение

Процедура

Продължителност

Цена

Апликация с кал на цяло тяло

30 мин.

30 лв.

Апликация с кал на зона

30 Мин.

25 лв.

Лечението с кал има много дълга история. Предполага се, че тя започва в древен Египет от 14-тото хилядолетие преди новата ера. Тогава лечителите открили, че калта е чудесно средство за облекчаване на различни хронични болки и травми. Така се разчуло за чудотворните свойства на калта и не след дълго тя започва да се използва и за различни козметични цели. А легендарната Клеопатра била първата, която започнала да си прави кални бани, за да поддържа красотата на кожата си.

Днес, калните бани са един много ефективен и достъпен начин за лечение. Тайната на калните бани се крие в лечебната кал. Този изключително ценен природен продукт е богат на химически и биологични съставки: йони, киселини, витамини. Именно те оказват влияние върху организма и помагат за лечението на много заболявания.

Ако имате болки в гърба и ставите или се е събудила стара травма, калните бани са Вашето решение!

Какво всъщност представлява калолечението и калните бани?
В зависимост от Вашите оплаквания и търсеното подобрение, лечебната кал се прилага в различна концентрация и температура. Тя може да се постави на точно определено място или да се насладите на цялостен релакс с нашите кални бани.

Топлата апликация при температура между 38° и 42°, както и елементите съдържащи се в калта, имат силен лечебен ефект въху цялата опорно-двигателна система. Калните апликации подобряват микроциркулацията и стягат кожата. Благодарение на топлината, калните бани отпускат организма и имат антистрес ефект.

Важно е да се отбележи, че всеки организъм е строго специфичен. И продължителността на калните бани варира от 20 до 30 минути. Препоръчаният брой на калните бани е 10 за оптимален ефект.

Какво лекува лечебната кал от Варненското езеро?
Ние в New Life Beauty & Spa използваме лечебната кал от крайморски езера за нашите кални бани. Тя е подходяща за лечение при заболявания на:
• Опорно-двигателния апарат – дегенеративни и възпалителни ставни заболявания, травматично-ортопедични заболявания;
• Нервната система – неврити, радикулити, детска церебрална пареза, състояния след полиомиелит;
• Гинекологични;
• Кожни;

Турбо солариум за красив тен

Процедура

Продължителност

Цена

Солариум

5 мин.

5 лв.

Карта за солариум

50/100 мин.

45/85 лв.

Всеки си мечтае за красив и равномерен тен. Но не винаги е възможно да го получите естествено, особено през зимните месеци. Затова най-доброто решение е да използвате солариум. С него можете да постигнете невероятен загар за кратко време.

Солариумите могат да бъдат като шезлонг или кабина. Те излъчват UV лъчи, които донякъде приличат на слънчевата светлина. С тях Вие получавате тен по същия начин, както при изгаряне от слънцето – чрез UV лъчите.

Разликата е, че когато сте на слънце Вие НЕ можете да контролирате количеството на светлината, на която сте изложени. Тя се влияе от атмосферните колебания. В солариумът Вие можете да контролирате количеството на UV лъчите. Можете и постепенно да увеличавате времето, което сте в него. Като по този начин си гарантирате, че няма да получите слънчево изгаряне.

Така само след няколко посещения кожата Ви придобива тена, за който винаги сте мечтали.

Мечтаете за красив шоколадов загар? Живеете в град Варна, но не знаете, къде да отидете на солариум?

Нашият солариум е на холандската марка Sun Vision. Той Ви гарантира бързи резултати благодарение на високотехнологичното си оборудване. 48 броя лампи, модерен ексклузивен дизайн, аква бриз система за охлаждане и хидратиране на кожата, арома система за релакс и удоволствие, аудио система, вграден ултрамощен охладител за тяло, охладител за лице.