Актуално

Масажът – заслужен релакс за Вашето тяло

Масажът – заслужен релакс за Вашето тяло

Много хора смятат, че масажът е просто лукс. Нещо, което се прави само при специални поводи, за да релаксират и да се поглезят. Но знаете ли, масажът може да облекчи стреса и да премахне болката в гърба, раменете и врата?

В тази статия ще поговорим за масажите – какви са техните предимства и кога тялото ни подсказва, че се нуждае от малко релакс.

Едно от най-големите предимства на масажите е, че още от първите минути можете да се отпуснете, да се почувствате по-спокойни и да релаксирате. Причината за това е, че масажните движения подтикват освобождаването на ендорфини в мозъка. Те намаляват болката и стимулират щастието.

С всяка следваща минута, нивата на хормоните на стреса като адреналин, кортизол и норепинефрин намаляват. Благодарение на това, се намалява тревожността, депресията и дава възможност на мозъка Ви да си почине. Така поне за малко забравяте за всички проблеми и натрупания до този момент стрес.

Масажите оказват благоприятно въздействие и на физическото здраве. С тяхна помощ се намалява мускулното напрежение, подобрява се циркулацията на кръвта, стимулира се лимфната система и се повишава подвижността на ставите.

Звучи добре, нали? Но как да разберете, че се нуждаете от масаж?

Отговорът е прост – водете се по състоянието на тялото си. Появата на болката е сигналът, с който тялото Ви алармира, че нещо не е наред. Ако постоянно сте под напрежение или стрес, можете да получите постоянно главоболие или мускулни болки. Освен това, изпитвате затруднение при изправяне или извършване на нормални движения като вдигане на ръка. Безсънието също е знак, че е време да отидете на масаж.

Искате да си направите масаж в град Варна? Ние можем да предложим разнообразие от масажи – класически, лечебен, релаксиращи, арома. Свържете се с нас на телефон: 0889 64 80 90 и нашите специалисти ще се погрижат за Вас!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *