Лечебен масаж

Лечебни масажи

Продължителност

Цена

30/60 минути

40/60 лв.

Лечебният масаж се прилагат с цел профилактика и освобождаване на натрупаното мускулно напрежение. Те представляват въздействие върху по-дълбоките слоеве на мускулната и съединителна тъкан.

Лечебният масаж обръща по-детайлно внимание на проблемните зони. За целта се използват различни лечебни техники и специални похвати като кинезитерапия и акупресура. Обездвижването и заседналия начин на живот водят до образуване на сраствания, които възпрепятстват правилното кръвообращение и водят до болки в мускулите и ставите.

Лечебният масаж има терапевтичен ефект при различни травматични и вътрешни заболявания, при проблеми с опорно-двигателния апарат, обща скованост на тялото, болки от ошипяване, хронични болки във врата, плексит, невралгия, болка в кръста, болка при дископатия и дискова херния. Освен това се препоръчва когато искате да намалите периода за възстановяване след операция, имате емоционални проблеми, подложени сте на напрежение и стрес или страдате от хронично главоболие, мигрена, тревожност или безсъние.

Редовното прилагане на лечебните масажи води до подобряване на функцииите на кръвообращението, жизнения тонус, повишава имунитета, въздейства благоприятно върху общото здравословно състояние.

За лечебните масажи могат да бъдат използвани и вендузи, ако това е необходимо. Вендузите представляват малки чашки, в които се създава вакуум и по този начин се засмуква кожата.

Така създадения вакуум предизвиква приток на кръв в мястото, на което са поставени. Лечението с вендузи помага кръвта да достигне до неоросените части, тъй като е доказано, че значителен процент от заболяванията се дължат на невъзможността на кръвта да достига до определени части на тялото. В повечето случаи след масаж с вендузи се появяват зачервявания или синини в зоната на прилагане., които изчезват до няколко часа или най-много до няколко дни.

При прилагане на лечебен масаж използваме специални масажни масла, които имат леко затоплящо, болкоуспокояващо действие и допълнително подпомагат въздействието на масажа.

При желание на клиента лечебният масаж може да бъде изпълнен на цяло тяло или само в определена зона!

Рефлексотерапия на стъпала

Продължителност

Цена

30 минути

40 лв.

Прекарвате целия ден на крак? Ходилата Ви болят и глезените Ви се подуват? Не можете да издържате на постоянните болки?

Масаж на стъпалата е идеалното решение за Вашите проблеми. Този вид лечебни масажи могат да ви помогнат да се отпуснете в приятна обстановка и да се насладите на предимствата на рефлексотерапията.

Рефлексотерапията на стъпала няма просто да Ви накара да се почувствате добре, а ще облекчи стреса и болката. Освен това, масажът на рефлексогенните зони на стъпалата има профилактично и общоукрепващо действие.

Дори някой лекари го препоръчват на пациентите си колкото здравословното хранене и упражненията. Според тях масаж на стъпалата е най-ефективен от терапевнична гледна точка.

Причината е, че там са разположени рефлекторни точки, който кореспондират с всеки орган и жлеза в тялото. Масаж на стъпалата активира автономната нервна система, което увеличава мозъчните химикали като ендорфини. Това обаче не е всичко, което се случва.

Масаж на стъпалата засилва кръвообръщението, което подпомага за заздравяване и поддръжането на мускулите здрави. Това е особено важно, ако имате здравословни проблеми, които допринасят за лоша циркулация или увреждане на нервите. Например масаж на стъпалата се препоръчва на хората, които имат диабет.

Чрез масаж на стъпалата се подобрява лимфната циркулация и енергийните канали, което стимулира имунната система на човешкото тяло.

Рефлексотерапията може да се справи и с проблеми като главоболие, синузит и стомашни проблеми. Ако усетите чувствителност в дадена зона, докато се извършва масажа, това обикновено показва, че имате дисбаланс в съответния орган.

Лимфо-дренажен масаж

Продължителност

Цена

30 минути

40 лв.

Лимфодренажният масаж се извършва в направление на движението на лимфата (отдолу нагоре) и обхваща долните крайници. Масажните техники са плавни и бавни, тъй като лимфата се движи три пъти по-бавно от кръвта.

В резултат мускулите, които се намират около лимфните съдове, се отпускат, а лимфата достига до лимфните възли, където се пречиства от вредните вещества 8 пъти по-бързо отколкото например по време на сън.

Този масаж, за разлика от антицелулитния, не трябва да е силен, а още по-малко болезнен. Освен това лимфните съдове са много по-тънки от венозните и не бива да бъдат травмирани, защото лимфната система не „прощава“ грешки. Най-важните фактори за постигане на добър дрениращ ефект са бавната скорост и правилната посока на масажните движения, а не силата. 

Лимфодренажният масаж може да се прилага и при разширени вени на краката, като, разбира се, няма да ги излекува, но ще намали тяхната видимост.