Актуално

Пълно ръководство за лазерно обезкосмяване за мъже

Пълно ръководство за лазерно обезкосмяване за мъже

Много мъже са отегчени от поддръжката, която изисква премахването на нежеланото окосмяване, поради което лазерната епилация за мъже става все по-популярна.

Ако обмисляте лазерно премахване на космите по тялото, тук ще научите всичко, което трябва да знаете за това: как работи, какво е усещането и какво можете да очаквате преди, по време на, и след процедурите…

Ето нашето пълно ръководство за лазерно обезкосмяване за мъже:

Как работи Лазерната епилация за мъже?

Както подсказва името, лазерната епилация включва използването на лазерна технология. Тези лазери излъчват импулси от светлинна енергия, насочени към кореновите и космените фоликули. След като корена и фоликула са унищожени веднъж, косъмчетата вече не могат да растат и резултатът е трайно намаляване на окосмяването.

В зависимост от размера на зоната, повечето клиенти се нуждаят от различен брой процедури за епилация, за да видят най-добрите резултати. Това е така, защото космите, докато растат, преминават през три различни етапа. Лазерът е ефективен само върху космите, които са във фаза на растеж, а отделните косми винаги са в различни фази. Косъмчетата трябва да бъдат в стадий на активен растеж, за да бъде ефективна лазерната епилация. С няколко процедури, разпределени в продължение на няколко месеца, лазерът може да улови всеки косъм във фазата на растеж.

Какви зони от тялото могат да бъдат третирани?

Лазерната епилация може да се извърши на всяка част на тялото – с изключение на клепачите.

За мъжете най-популярните зони за лазерно обезкосмяване са:

Гърди

Гръб

Корем

Врат

Междувеждие

Трайно ли е лазерното обезкосмяване?

Тялото на всеки мъж реагира различно. Лечението е най-ефективно при хора със светла кожа и тъмна коса. По-предизвикателно е да се премахне окосмяването при хора със светла кожа и светла коса, както и при такива с тъмен тен на кожата и тъмна коса. След като процедурите приключат, някои хора ще видят постоянни резултати. Други може да се наложи да се върнат за поддържаща процедура след година или две. Успехът на процедурата зависи от индивида и колко процедури са извършени.

Какво да правите преди лазерно обезкосмяване?

Ако сте готови да получите лазерно обезкосмяване, започнете с консултация със сертифициран професионалист. Консултациите в New Life Beauty Spa са напълно безплатни.

По време на първоначалната ви консултация, вашият лазерен терапевт ще ви обясни какво включва процедурата. След това той ще прецени приблизително колко процедури ще ви трябват. Броят им зависи от зоната и от типа кожа на клиента. След консултация, вашият лазерен терапевт ще ви даде и инструкции какво да направите, за да се подготвите за лазерно обезкосмяване. Тези инструкции включват бръснене на зоната преди третиране и избягване на излагане на слънце. По време на консултацията си задавайте въпроси, за да знаете какво да очаквате. Един от най-често задаваните въпроси е: „Боли ли?“

Болезнена ли е лазерната епилация?

Ето и добрата новина: болката от лазерното обезкосмяване е минимална. Повечето хора казват, че усещането е като леко боцкане върху кожата.

Какво да очаквате след процедурата?

След процедурата с лазер е обичайно да изпитвате много лек дискомфорт. Някои клиенти виждат зачервяване в областта, особено в рамките на първите няколко часа след нея. Но това, което правите след това, е също толкова важно, колкото и това, което правите, за да подготвите. За да видите най-ефективните резултати, не стойте на слънце. Носете свободни дрехи, за да не се потите в третираната зона и първите 48 часа след процедура избягвайте да тренирате.

Предимства на лазерната епилация за мъже:

Най-очевидната полза от лазерното обезкосмяване никога повече да не се налага да се бръснете или мажете с восък, което може да спести време, пари и болка. Друго предимство е, че вече няма да се налага да се занимавате с враснали косми. По-малко косми означава и по-малко потене!

Но, ако няма гаранция, че лазерното премахване на космите ще бъде 100% ефективно, струва ли си да направите?

За повечето хора отговорът е „да“.

Повечето мъже виждат пълно или значително опадване на космите, което означава по-малко поддръжка, дори ако имате няколко косъма. А за тези, които трябва да се справят с врастнали косми след бръснене, това определено си струва.

Може би ви е писнало от тези досадни косми между веждите. Може би сте готови за супер гладко тяло, за да можете да го покажете на плажа. Или може би ви е омръзнало от онези зачервявания и неравности, които се образуват на шията ви след бръснене.

Безопасна ли е лазерната епилация?

Каквато и да е зоната, лазерното обезкосмяване е безопасна и ефективна процедура, която все повече мъже правят. Лазерът, с който извършваме лазерните процедури в New Life Beauty Spa притежава FDA сертификат за безопасност и ефективност – най-високият гарант за това, че процедурата няма да доведе до никакви негативни последици. Само с няколко процедури и някои основни последващи грижи, вие ще имате тялото без косми, което винаги сте искали!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *