Актуално

За виното и красотата

За виното и красотата

Винотерапията не е само пиене на вино. Освен него в лечението се използва прясно грозде, масло от гроздови семки, гроздови джибри и екстракти. Червеното вино и гроздето имат свойството да възвръщат еластичността на кожата. Във виното има голямо количество полезни вещества – желязо, цинк, калий, калций, манган, витамини, минерали, дъбилни вещества, плодова захар, аминокиселини и органични съединения, необходими за нормалния обмен на веществата. Органични киселини като млечната притежават и хидратиращо действие.

Винотерапията помага при корекции на фигурата и решаване на проблеми с целулита. Ефектът на оздравителните и козметични методи, прилагани във винотерапията, се дължи на съчетаването на уникалните елементи, открити в гроздето, с природна минерална вода. Тя се насища с екстракти и масла от гроздови семки, екстракти от винени дрожди, червено вино, танин, полифеноли, есенции от различни лекарствени растения и треви и се използва за вани и подводен масаж с цел отслабване, подобряване състоянието на кожата и подмладяване.

Концентрираният екстракт от гроздови семки възстановява разрушените колагенови влакна, подхранва, изглажда и подмладява кожата. За повишавне на имунната защита на организма, за по-добрата обмяна на веществата се препоръчват масажи с ексфолиращ ефект, а също така и в съчетание с масажи със студено пресовано масло от грозде. Съчетанието от наситените етерични масла от гроздовите семки, екстрактите от дрожди, червеното вино, танина, полифенола, есенциите от различни целебни билки и растения е широко използвано за вани и подводни масажи.

Вани с вино

Хидромасажните вани с вино или специален екстракт от червено грозде отпускат, активизират кръвообръщението и обмяната на веществата, подхранват, овлажняват и омекотяват кожата, спомагат за избавяне от целулита.

Ароматната бълбукаща течност, обогатена с червено вино, екстракти от семки, люспи и листа на грозде, червено грозде, мед, екстракти от лечебни билки, цветове от лавандула, и етерични масла се оказва особено тонизираща. Водата, наситена с червен цвят радва очите, а лекия аромат на грозде предразполага към релакс и храмония. Процедурата се провежда при мека светлина с приятна успокояваща музика. Продължителността е не повече от 25 минути, температурата на водата е 35-38°С. За усилване на лечебния ефект се предлага великолепен чай от лечебни билки и листа от грозде или чаша вино.

Гроздето не случайно си е спечелило славата на най-полезния продукт, създаден от природата за човека, и е получило названието “растително мляко”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *